Makaron z boczniakiem.docx

(10 KB) Pobierz

              Makaron z boczniakiem

 

4 cebule

0, 2 kg boczniaka

0, 5 kg makaronu muszelek

3 marchewki

1 średnia kapusta pekińska

4 jajka

1 szk. Śmietany

Pieprz prawdziwy

Imbir

Papryka czerwona słodka

 

Wykonanie:

Makaron ugotować

Kapustę podzielić na trzy części w poprzek i ugotować

Cebulę pokroić w talarki i poddusić

Marchew pokroić w paseczki i poddusić na oleju

Boczniaki pokroić w paseczki i poddusić ; dodać imbir, paprykę, pieprz oraz sos sojowy

Jajka ugotować na twardo i pokroić w drobną kostkę

Dodać śmietanę

Wszystkie składniki wymieszać

Podawać z ogórkiem kiszonym

 

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin