Ten napój zapobiega skrzepom krwi i zmniejsza ryzyko udaru mózgu
Sok z kiwi to jeden z tych składników, którego nie powinno się przegapić w codziennej diecie. Jest bogaty w składniki odżywcze, które mogą przynieść wiele korzyści zdrowotnych naszemu organizmowi.
Jest idealną bronią dla tych, którzy mają problemy z pęcherzem moczowym i nerkami. Ten sok dostarczy Ci duże ilości błonnika i potasu, a może także ochronić Cię przed powikłaniami związanymi z sercem.
· Oczyszcza nerki i pęcherzyk żółciowy z kamieni
· Chroni przed chorobami sercowo-naczyniowymi
· Minimalizuje ryzyko udaru mózgu
· Zapobiega skrzepom krwi
· Chroni żywotność komórek
· Chroni przed szkodliwym działaniem wolnych rodników
· Wzmaga układ odpornościowy
· Oczyszcza ciało
· Powstrzymuje powstawanie złogów tłuszczowych
· Usuwa cellulit
· Poprawia pamięć
· Wpływa pozytywnie na zdrowie skóry
· 1,5 kg kiwi
· 1-2 łyżki miodu
· 1,5 litra wody
Na samym wstępie obierz, pokrój i zmiksuj owoce kiwi. Następnie zagotuj wodę i poczekaj do jej ostygnięcia.
Dodaj wodę i miód do prędzej przygotowanego soku z kiwi. Mieszaj tak długo, aż miód całkowicie się rozpuści. Umieść sok w czystych szklanych butelkach i przechowuj w lodówce.
Zaleca się, aby nie przekraczać 2 szklanek rozcieńczonego soku kiwi w ciągu dnia, ponieważ może powodować uczulenie.
Sok z kiwi jest bogaty w witaminy A, C, E i B, a także wapń, selen, fosfor, żelazo, karotenoidy, chlorofil, flawonoidy, luteinę i węglowodany. Jest idealny do stosowania w dietach dla niemowląt, jak również w czasie ciąży.
A-n-i-t-a