Racuchy ziemniaczane.doc

(72 KB) Pobierz
Racuchy ziemniaczane

Racuchy ziemniaczane

racuchy ziemniaczane -   Składniki:    1 kg ziemniaków  Olej  50 g boczku pokrojonego w kostkę  Pół pęczka natki pietruszki  3 żółtka  1-2 łyżeczki mąki ziemniaczanej  Gałka muszkatołowa, sól    Przygotowanie:  Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Boczek usmażyć na skwarki. Pietruszkę drobno pokroić. Ziemniaki obrać, ubić, dodać żółtka, pietruszkę i mąkę. Doprawić. Formować placki o grubości 1-1,5 cm i smażyć na oleju

racuchy ziemniaczane -
Składniki:

1 kg ziemniaków
Olej
50 g boczku pokrojonego w kostkę
Pół pęczka natki pietruszki
3 żółtka
1-2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
Gałka muszkatołowa, sól

Przygotowanie:
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Boczek usmażyć na skwarki. Pietruszkę drobno pokroić. Ziemniaki obrać, ubić, dodać żółtka, pietruszkę i mąkę. Doprawić. Formować placki o grubości 1-1,5 cm i smażyć na oleju


 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin