przekąski z ciasta francuskiego.rtf

(4556 KB) Pobierz

przekąski z ciasta francuskiego

Przekąski

 

Autor: Ewaaa

Na imprezę, na mecz, na dobry humor :)

Składniki

1 opakowanie ciasta francuskiego

100 gramów szynki wieprzowej

4 - 5 łyżek pikantnego ketchupu

150 gramów drobno startego sera zółtego

zioła prowansalskie lub przyprawa do pizzy

3-4 os.             

30 min             

 

Przygotowanie

Płat ciasta rozwinąć, posmarować cienko ketchupem, posypać przyprawą.Następnie równomiernie poukładać plastry szynki, posypać żółtym serem.

Zwinąć ściśle. Potem pokroić na około 2 - 3 cm plastry.

Ślimaczki poukładać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w 4 - 5 cm odstępach od siebie.

Piec około 20 minut w temperaturze 200 stopni, do zezłocenia.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin