Świąteczny barszcz czerwony.docx

(222 KB) Pobierz

Świąteczny barszcz czerwony

Tego potrzebujesz:

·                      3 marchewki

·                      1/5 selera

·                      pół pietruszki

·                      pół pora

·                      5 grzybów suszonych

·                      2 cebule

·                      ok. 1 kg buraków

·                      ząbek czosnku

·                      3 listki laurowe

·                      3 ziela angielskie

·                      pieprz

·                      przyprawa maggi

·                      1,5 l wody

·                      przyprawa do zup

·                      łyżka masła

Sposób przygotowania

1. Warzywa pokrój drobno i podsmaż na maśle.
2. Obierz buraki i pokrój.
3. Dodaj buraki do pozostałych warzyw. Dodaj także przyprawy (wszystkie wymienione w przepisie, poza pieprzem).
4. Zalej wodą i gotuj przez godzinę.
5. Wyjmij wszystkie warzywa (buraki również).
6. Przecedź barszcz przez sitko.
7. Dopraw pieprzem.
8. Podawaj z uszkami lub pasztecikami. http://polki.pl/work/privateimages/formats/V5_MT_LIFE/177451.jpg

Zgłoś jeśli naruszono regulamin