Konfitury, kompoty i inne konserwy owocowe.pdf

(976 KB) Pobierz
1
Konfitury, kompoty i inne
konserwy owocowe
Pani Elżbieta
Towarzystwo Wydawnicze „BLUSZCZ“, Warszawa, 1927-
1939
Pobrano z Wikiźródeł dnia 20.11.2018
2
„ŻYCIE PRAKTYCZNE”
WYDAWNICTWO POŚWIĘCONE SPRAWOM PROWADZENIA
DOM U
I
GOSPODARSTWA
KOBIECEGO
KONFITURY, KOMPOTY
I INNE KONSERWY
OWOCOWE
OPRACOWAŁA PANI ELŻBIETA
TOWARZYSTWO WYD. „BLUSZCZ“
WARSZAWA
SP IS RZECZY
3
Str.
I. KONFITURY
1.
Rabarbarum
2.
Czereśnie
3.
Poziomki i truskawki
4.
Róża
5.
Agrest
6.
Orzechy włoskie
7.
Maliny
8.
Porzeczki
9.
Morele, renklody, śliwki
10.
Gruszki
11.
Jabłuszka rajskie i syberyjskie
12.
Głóg i dereń
13.
Melon i arbuz
14.
Pigwy
15.
Berberys
16.
Borówki
17.
Brzoskwinie
18.
Ananas
19.
Żórawiny
20.
Pomarańcze
21.
Cytryny
22.
Kasztany
II. GALARETY
23.
Galareta agrestowa
4
5
5
6
6
6
7
7
7
8
8
8
9
9
9
9
9
10
10
10
11
11
11
13
24.
Galareta porzeczkowa
25.
Galareta poziomkowa,
truskawkowa i t.p.
26.
Galareta malinowa
27.
Galareta jabłeczna
III. „JAM'Y“
28.
Jam z jabłek
29.
Jam truskawkowy
30.
Jam porzeczkowy
31.
Jam wiśniowy
32.
Jam agrestowy
33.
Jam śliwkowy
34.
Jam morelowy
35.
Jam pomarańczowy
13
13
14
14
15
15
16
16
16
16
16
17
IV
. SOKI OWOCOWE Z CUKREM
(S y r o p y)
36.
Syrop truskawkowy
18
37.
Sok poziomkowy
18
38.
Sok malinowy
19
39.
Sok porzeczkowy
19
40.
Sok wiśniowy
19
41.
Sok jeżynowy
19
42.
Sok berberysowy
20
43.
Syrop pomarańczowy
20
44.
Syrop cytrynowy
20
45.
Syrop żórawinowy
20
5
Zgłoś jeśli naruszono regulamin