7 najlepszych przepisów na grillowaną kiełbaskę.pdf

(716 KB) Pobierz
7 ALPZC PZP Ó
NJESYH REI W
S
N GI O AĄ I BSĘ
A R LW N K ŁAK
L
E
pzps.l
r ip
e y
Szaszłyki z kiełbasy i boczku
przepisy.pl
Składniki:
kiełbasa śląska - 1.5 kilogramów
Ketchup Hellmann's Pikantny
- 4 łyżki
Przyprawa do grilla Knorr
- 1 łyżka
cebulka szalotka - 10 sztuk
śliwki węgierki (lub inne kwaśne śliwki) -
10 sztuk
boczek - 150 gramów
40 minut
5 osób
Łatwe
Sposób przygotowania:
1. Kiełbasę przekrój wzdłuż na pół i pokrój w kawałki o długości 2 cm.
2. Cebulkę w łupinach wrzuć na dwie minuty do gotującej się wody, po tym czasie zahartuj ją w
zimnej wodzie, obierz i przekrój na cztery części.
3. Śliwki przekrój na ćwiartki, wcześniej usuń z nich pestki. Boczek pokrój w grubą kostkę o
wymiarach centymetr na centymetr.
4. W misce pomieszaj Przyprawę do grilla Knorr z ketchupem Hellmann's. Przyprawa do grilla
nada potrawie odpowiedni smak, natomiast ketchup podczas grillowania skarmelizuje się na
powierzchni szaszłyka i powstanie pikantna i chrupiąca glazura. W powstałej marynacie
wymieszaj wszystkie składniki.
5. Zaczynając od cebulki, nadziewaj po kolei wszystkie składniki na patyczki do szaszłyków.
6. Gotowe szaszłyki grilluj na tacce aluminiowej, na średnio rozgrzanym grillu, przez około 10
minut.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Grillowane kiełbaski z serem feta
przepisy.pl
Składniki:
kiełbasa na grilla - 8 sztuk
Naturalna Przyprawa do mięs Knorr
- 1
opakowanie
ser feta - 1 sztuka
15 minut
4 osoby
Łatwe
Sposób przygotowania:
1. Kiełbaski przetnij wzdłuż tak, aby powstała kieszonka.
2. Ser feta pokrój w długie prostokąty i umieść je w kieszonkach.
3. Całość oprósz przyprawą Knorr i smaż na grillu, aż kiełbaski będą rumiane. Możesz również
użyć innego rodzaju sera, np. mozzarelli.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Hot-dogi z grillowanymi kiełbaskami
przepisy.pl
Składniki:
bułki do hot-dogów - 4 sztuki
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy
Knorr
- 1 opakowanie
kiełbaski - 4 sztuki
boczek - 4 plastry
ser żółty - 4 plastry
Majonez Hellmann's Oryginalny
- 2 łyżki
Ketchup Hellmann's Łagodny
- 2 łyżki
15 minut
4 osoby
Łatwe
musztarda - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
1. Bułki przekrój wzdłuż na pół, nie rozcinając ich do końca.
2. Przygotuj sos. Połącz w misce Majonez Babuni Hellmann's, Ketchup Hellmann’s Łagodny,
musztardę i sos sałatkowy Knorr.
3. Ponacinane kiełbaski i grilluj przez kilka minut, aż się zarumienią.
4. Kiełbaski zawiń w plaster sera i boczku, a następnie umieść je ponownie na ruszcie.
5. Bułki połóż na grillu.
6. Kiedy ser zacznie się rozpuszczać, włóż kiełbaski do bułek, dodaj sos.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-
musztardowym
przepisy.pl
Składniki:
kiełbaski - 500 gramów
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr
- 1
opakowanie
Majonez Hellmann's Oryginalny
- 2 łyżki
kwaśna śmietana - 3 łyżki
musztarda Dijon - 3 łyżki
chrzan - 2 łyżki
60 minut
4 osoby
Łatwe
Sposób przygotowania:
1. W miseczce połącz sos sałatkowy Knorr z Majonezem Babuni Hellmann's, śmietaną, musztardą
i chrzanem. Pozostaw dressing w lodówce na godzinę.
2. Kiełbaski ponacinaj w kratkę.
3. Grilluj kiełbaski przez 10 minut, obracając je kilkakrotnie.
4. Podawaj kiełbaski z chrzanowo-musztardowym sosem i pieczywem podgrzanym na grillu.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Zgłoś jeśli naruszono regulamin