cynamonowe-churros.pdf

(68 KB) Pobierz
Cynamonowe churros
przepisy.pl
Składniki:
Kostka do pieczenia Kasia
- 50 gramów
woda - 1 szklanka
brązowy cukier - 2 łyżki
sól - 1 szczypta
mąka pszenna - 200 gramów
cynamon - 1 łyżeczka
duże jajka - 2 sztuki
0 minut
Sposób przygotowania:
Łatwe
olej do smażenia
cukier do oprószenia
1. W garnku zagotuj wodę, dodaj Kasię, cukier, sól. Do wrzątku wsyp mąkę wymieszaną z cynamonem.
2. Zdejmij z palnika, ucieraj drewnianą łyżką, aż ciasto będzie odstawać od brzegów naczynia. Ostudź.
3. Do wystudzonej masy wbijaj jajka, jedno po drugim, miksując dobrze po każdym dodaniu. Ciasto powinno być gładkie i
gęste.
4. Przygotuj rękaw cukierniczy z końcówką w kształcie głęboko wciętej gwiazdki, przełóż do niego ciasto i wyciśnij długie
kawałki na papier do pieczenia.
5. Papier z ciastem potnij na spore kawałki, aby łatwo było zrzucać ciasto do oleju.
6. Olej dobrze rozgrzej. Kiedy stanie się gorący, wrzuć ciasteczka i smaż po 2 minuty z każdej strony. Przełóż na talerz i
oprósz cukrem.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Zgłoś jeśli naruszono regulamin