• GRZYBY LEŚNE W SMALCU
2 kostki smalcu
1-2 cebule
15 -20 dag grzybów leśnych
sól, pieprz czarny
majeranek
WYKONANIE
Kostki smalcu , przełożyć do garnka i stopić na małym ogniu. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i przełożyć do rondelka. Dodać 4 łyżki stopionego tłuszczu smalcu razem wymieszać i zeszklić cebulę. Grzyby oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę. Następnie przełożyć do cebuli, dodać szczyptę soli, pieprzu czarnego, wymieszać i razem smażyć przez około 10 minut na małym ogniu. Na sam koniec do stopionego smalcu przełożyć usmażone z cebulką grzyby. Dodać szczyptę majeranku oraz przyprawić do smaku solą i pieprzem. Całość razem wymieszać i przelać do słoika lub małych miseczek. Ostudzić, a następnie przechowywać w lodówce.
marcin7914