Sernik PYSZNY.doc

(20 KB) Pobierz
TORT BEZOWY

SERNIK PYSZNY.

 

Składniki:

Ciasto:

1.5 szklanki mąki;

½ szklanki cukru;

1 jajko;

1/3 kostki masła;

1 łyżeczka proszku do pieczenia;

Masa:

75 dag twarogu;

5 żółtek;

¾ szklanki cukru;

1 budyń śmietankowy;

1 olejek śmietankowy;

3 słoiki śmietany;

3 łyżki oleju;

½ l mleka;

Piana:

5 białek;

½ szklanki cukru;

2 łyżki mąki ziemniaczanej;

Paczka wiórków kokosowych

 

Z podanych składników przygotować ciasto i wyłożyć nim formę. Ser zmielić na maszynce, utrzeć z cukrem, żółtkami i pozostałymi składnikami na koniec dodać letnie mleko.

Tak przygotowaną masę wylać na surowe ciasto. Piec ok. 1 godz. w temp. 180º

Z białek i cukru przygotować pianę dodać mąkę ziemniaczaną, wyłożyć na gorące ciasto i posypać wiórkami kokosowymi, wstawić do piekarnika jeszcze na 7 min.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin