Torcik kasztelański.doc

(20 KB) Pobierz
TORT BEZOWY

TORCIK KASZTELAŃSKI.

 

Składniki:

60 dag maku;

Szklanka cukru;

2 jajka;

2 łyżki miodu;

3 łyżki śmietany;

Łyżka sody oczyszczanej.

Masa:

4 łyżki kaszy mannej;

Kostka masła;

3-4 żółtka;

15 dag cukru pudru;

Powidła.

 

Jajka utrzeć z cukrem, miodem, rozpuszczoną  margaryną i śmietaną. Ciasto podzielić na trzy porcje, rozwałkować i piec 10-15 min. Na mleku ugotować kaszę manną i ostudzić.

Z masła żółtek i cukru utrzeć masę i połączyć z kaszą manną. Po wystudzeniu przełożyć masą każdy krążek smarując wcześniej powidłami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin