Dzien 1 Sniadanie: sok z marchwi; surówka: pomidor, ogórek kiszony, seler naciowy; surówka z bialej kapusty z jablkiem; gotowany burak; herbata mietowa; sok jablkowy. Obiad: zupa ogórkowa; duszona papryka nadziewana jarzynami; surówka z czerwonej kapusty z grapefruitem; gotowany kalafior, kompot z jablek (z gozdzikami, bez cukru). Kolacja: mus jablkowy na cieplo; surówka z marchwi z jablkiem; gotowana biala kapusta; sok pomidorowy, herbata z rózy. Dzien 2 Sniadanie: pomidor z cebula; surówka z bialej rzodkwi, jablka i ogórka kiszonego; surówka ze swiezej kapusty, marchwi i pora; sok z marchwi i jablek, herbata; Obiad: zupa jarzynowa (marchew, seler, por, pietruszka, kapusta biala, cebula, czosnek, bazylia, czaber, só1); surówka z selera z jablkiem, z dodatkiem wody, soku z cytryny i soli; surówka z kiszonej kapusty z marchwia, jablkiem i porem. Kolacja: salatka z gotowanych buraków z jablkiem i cebula; jablko pieczone; sok pomidorowy, herbata mietowa. Dzien 3 Sniadanie: jarzyny na cieplo; surówka z papryki, ogórka kiszonego, pomidora, cebuli; utarte jablko z chrzanem; sok z kiszonej kapusty, herbata mietowa. Obiad: zupa kalafiorowa; leczo jarskie; kapusta kiszona z jablkiem, szczypiorkiem; kompot z dyni z gozdzikami bez cukru. Kolacja: mus jablkowy; surówka z marchwi z jablkiem; buraczki z chrzanem na cieplo; sok z czerwonej porzeczki, herbata z melisy. Dzien 4 Sniadanie: sok z marchwi; pomidor ze szczypiorkiem; gotowany kalafior; surówka: czerwona kapusta, por, jablko; sok z czarnej porzeczki, herbata wieloowocowa. Obiad: buraczek faszerowany; surówka z bialej kapusty z jablkiem i przyprawami ziolowymi; surówka z ogórka kiszonego z cebula; herbata owocowa, sok pomidorowy. Kolacja: bigos jarski; marchew gotowana z koperkiem; tarte jablka z rzodkwia; sok pomidorowy, herbata wieloowocowa. Dzien 5 Sniadanie: surówka z bialej kapusty z jablkiem i cytryna; pomidor z ogórkiem kiszonymi, sok z marchwi, herbata mietowa. Obiad: zupa kapusniak; leczo jarskie; surówka z marchwi i jablka; kompot z jablek z gozdzikami. Kolacja: 1/2 grapefruita, surówka: papryka czerwona, cebula, jablko, ogórek kiszony; burak gotowany; herbata z melisy. Dzien 6 Sniadanie: surówka z marchwi; buraczki na goraco z chrzanem; pomidor z ogórkiem kiszonym; herbata mietowa. Obiad: barszcz ukrainski; surówka: salata pekinska, seler naciowy, jablko, ogórek kiszony, natka, szczypiorek, papryka; sok z marchwi; kompot jablkowy. Kolacja: 1/2 grapefruita; surówka: kapusta swieza, cebula, jablko, sól; leczo jarskie z dynia; herbata owocowa. Dzien 7 Sniadanie: surówka: jablko z chrzanem; sok wielowarzywny: marchew, seler, rzepa, burak, cytryna; kalafior gotowany; pomidor pokrojony z ogórkiem kiszonym; herbata z dzikiej rózy. Obiad: golabki jarskie; buraczki na goraco; surówka: pory z jablkiem; kompot z jablek. Kolacja: surówka: ogórek kiszony, gotowany burak, cebula; surówka: swieza kapusta, melon, jablko; sok jablkowy, herbata z hibiskusa. Dzien 8 Sniadanie: kapusta biala gotowana; ogórek kiszony, pomidor z cebula; surówka: papryka, pomidor, jablko, ogórek kiszony, natka, salata, seler naciowy z kwaskiem mlekowym; sok z marchwi. Obiad: barszcz ukrainski; surówka z jablka i porów; surówka z bialej kapusty z arbuzem; sok pomidorowy, sok jablkowy, herbata mietowa. Kolacja: bigos jarski; jablko pieczone; surówka: kiszona kapusta, marchew, szczypiorek, jablko; sok jablkowy, herbata owocowa. Dzien 9 Sniadanie: burak gotowany; pomidor z cebula; surówka: marchew, jablko, chrzan; sok z buraka kiszonego; herbata mietowa. Obiad: barszcz z kiszonych buraków z czosnkiem; golabki jarskie; ogórek kiszony z cebula; surówka: seler korzeniowy, jablko, cytryna, z dodatkiem wody; kompot z jablek. Kolacja: jablko pieczone; surówka: kapusta kiszona z grapefruitem; surówka: brukiew, jablko, marchew; sok jablkowy, sok pomidorowy. Dzien 10 Sniadanie: marchew gotowana (w calosci), pomidor z cebula; surówka: kapusta kiszona, papryka, szczypiorek, natka, jablko; sok z kiszonego buraka; sok z marchwi, herbata mietowa. Obiad: kapusniak ze swiezej kapusty; kabaczek pokrojony w paski i ugotowany; surówka z marchwi, jablka, chrzanu, kielków lucerny, salata z sokiem z cytryny; sok z jablek i buraków. Kolacja: leczo jarskie; surówka z kapusty bialej z papryka; buraczki na goraco, sok z selera i t.narchwi, herbata owocowa. Dzien 11 Sniadanie: pomidor z cebula; ogórek kiszony; surówka z rzepy, rzodkiewki, jablka; surówka z czerwonej kapusty z czosnkiem; sok z marchwi; sok z surowego buraka z woda i sokiem z cytryny; herbata mietowa. Obiad: kapusniak ze swiezej kapusty; surówka z czerwonej i zóltej papryki z jablkiem i ogórkiem kiszonym; pomidor z cebula; kompot z jablek; 1/2 grapefruita. Kolacja: mus jablkowy; surówka z marchwi i jablka; surówka z selera, dyni, jablka; sok z marchwi; herbata wieloowocowa. Dzien 12 Sniadanie: marchew gotowana; surówka z ogórka kiszonego, jablka i cebuli; pomidor z cebula; surówka z kapusty czerwonej, pomaranczy, cytryny; sok z pokrzywy i jablek. Obiad: zupa ogórkowa; biala kapusta gotowana; surówka z rzepy, jablka; kompot jablkowy. Kolacja: mus jablkowy; surówka z bialej kapusty, grapefruita, cytryny; sok wielowarzywny: marchew, seler, pietruszka, rzepa, burak; surówka z selera, dyni i jablka; sok jablkowy; herbata mietowa. Dzien 13 Sniadanie: burak gotowany; surówka z pomidora, ogórka kiszonego, papryki i cebuli; surówka: biala kapusta, jablko, przyprawy ziolowe; sok z marchwi; sok z ogórka kiszonego. Obiad: barszcz; marchew gotowana; surówka z jablka z chrzanem; surówka: jablko, ogórek kiszony, kapusta pekinska, seler naciowy, szczypior, natka, pomidor; herbata z rózy. Kolacja: bigos jarski; surówka z marchwi; surówka z pora z jablkiem; sok z marchwi; herbata mietowa. Dzien 14 Sniadanie: kapusta biala na goraco; pomidor z cebula, ogórek kiszony; surówka: marchew, seler, jablko i sok z cytryny; 1/2 grapefruita, sok z marchwi. Obiad: barszcz z kiszonych buraków z czosnkiem; golabki jarskie; surówka: pomidor, papryka, ogórek kiszony, jablko; kompot jablkowy. Kolacja: mus jablkowy; pory gotowane; surówka: kapusta kiszona, marchew, szczypiorek; sok pomidorowy; herbata z rózy. Uwaga: do surówek mozna dodawac zmielony kminek i majeranek, a takze przyprawy ziolowe, co ulatwia trawienie i zapobiega wzdeciom.
KasiulaMixes