Tacacho con cecina z Peru w mojej wersji Dodane przez: [rozaroza] Czas przygotowania: 15 minut Czas pieczenia: 15 minut Iloć porcji: 1 Składniki banany duże 2 sztuki boczek wędzony 7 plastrów cebula czerwona ostra 1 sztuka papryka czerwona 1 plaster awokado 0.5 sztuki papryka słodka w proszku 1 łyżka papryka ostra w proszku 0.5 łyżeczki ocet balsamiczny 0.5 łyżeczki Banany z pieca z boczkiem, ostrš cebulkš .... Etapy przygotowania Banany obieramy. Jednego banana owijamy w 4 plastry boczku, spinajšc na dole wykałaczkami i posypujšc go wymieszanš paprykš słodkš z ostrš -przekładamy do naczynia do zapiekania. Pozostałe plasterki boczku układamy w naczyniu i kładziemy na nich drugiego banana, również posypujšc paprykš. Naczynie do zapiekania z bananami i boczkiem umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni i pieczemy około 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika osšczamy banany z tłuszczu na ręczniku papierowym. Awokado obieramy i kroimy na czšstki. Układamy upieczony banan zawinięty w boczek na talerzu, dodajšc czšstki awokado. Obok kładziemy pozostałe upieczone plastry boczku, a na nich pokrojonego w plasterki drugiego banana oraz kawałki awokado. Posypujemy resztš papryki. Serwujemy z pokrojonš w kostkę czerwonš paprykš oraz obowišzkowo z ostrš czerwonš cebulš - poszatkowanš w piórka i polanš leciutko octem balsamicznym.
atuna01