Tacacho con cecina z Peru.txt

(1 KB) Pobierz
Tacacho con cecina z Peru w mojej wersji

 
Dodane przez: [rozaroza]
Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 15 minut
Iloć porcji: 1
Składniki
banany duże 2 sztuki
boczek wędzony 7 plastrów
cebula czerwona ostra 1 sztuka
papryka czerwona 1 plaster
awokado 0.5 sztuki
papryka słodka w proszku 1 łyżka
papryka ostra w proszku 0.5 łyżeczki
ocet balsamiczny 0.5 łyżeczki
Banany z pieca z boczkiem, ostrš cebulkš ....

Etapy przygotowania

Banany obieramy. Jednego banana owijamy w 4 plastry boczku, spinajšc na dole wykałaczkami i posypujšc go wymieszanš paprykš słodkš z ostrš -przekładamy do naczynia do zapiekania. Pozostałe plasterki boczku układamy w naczyniu i kładziemy na nich drugiego banana, również posypujšc paprykš.

Naczynie do zapiekania z bananami i boczkiem umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni i pieczemy około 15 minut.

Po wyjęciu z piekarnika osšczamy banany z tłuszczu na ręczniku papierowym. Awokado obieramy i kroimy na czšstki.

Układamy upieczony banan zawinięty w boczek na talerzu, dodajšc czšstki awokado. Obok kładziemy pozostałe upieczone plastry boczku, a na nich pokrojonego w plasterki drugiego banana oraz kawałki awokado. Posypujemy resztš papryki. Serwujemy z pokrojonš w kostkę czerwonš paprykš oraz obowišzkowo z ostrš czerwonš cebulš - poszatkowanš w piórka i polanš leciutko octem balsamicznym.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin