moja bryndza.txt

(0 KB) Pobierz
Ť ZapiekankaBiszkopt ť
Moja bryndza
U mnie w domu czasem by przełamać rutynę, przyrzšdza się takš własnie bryndzę- może nie jest to bryndza taka jak ta górska, prawdziwa, ale jaki nasz sposób na to by ser nie był tylko serem a na kanapce pojawił się jaki inny smakołyk. Nazwa się u Nas przyjęła i tak już zostało, a przecież nie chodzi o nazwę, a o smak. Polecam kanapki z tym oto moim smakołykiem. 



 

 

Składniki:

250g sera białego półtłustego
1 cebula
sól, pieprz
słodka papryka
mietana
Twaróg rozdrabniamy widelcem, dodajmy posiekanš w kosteczkę cebulkę. Doprawiamy do smaku solš, pieprzem, paprykš słodkš ( u mnie zazwycaj ok. 1-2 łyżeczek płackich papryki, tak by ser nabrał koloru).



Dodajemy tyle mietany, by dało się rozsmarowywać na kanapce, a nie pływało ( tj. ok 1 łyżki mietany, nie raz mniej, zależnie od tłustoci sera białego).

Smacznego!

Share on facebook Share on twitter Share on email
Zgłoś jeśli naruszono regulamin