Ť ZapiekankaBiszkopt ť Moja bryndza U mnie w domu czasem by przełamać rutynę, przyrzšdza się takš własnie bryndzę- może nie jest to bryndza taka jak ta górska, prawdziwa, ale jaki nasz sposób na to by ser nie był tylko serem a na kanapce pojawił się jaki inny smakołyk. Nazwa się u Nas przyjęła i tak już zostało, a przecież nie chodzi o nazwę, a o smak. Polecam kanapki z tym oto moim smakołykiem. Składniki: 250g sera białego półtłustego 1 cebula sól, pieprz słodka papryka mietana Twaróg rozdrabniamy widelcem, dodajmy posiekanš w kosteczkę cebulkę. Doprawiamy do smaku solš, pieprzem, paprykš słodkš ( u mnie zazwycaj ok. 1-2 łyżeczek płackich papryki, tak by ser nabrał koloru). Dodajemy tyle mietany, by dało się rozsmarowywać na kanapce, a nie pływało ( tj. ok 1 łyżki mietany, nie raz mniej, zależnie od tłustoci sera białego). Smacznego! Share on facebook Share on twitter Share on email
atuna01