z zupek chińskich z porem.txt

(0 KB) Pobierz
Składniki

zupki chińskie /ja daję z Vifona 2 ostre i 2 łagodne/, 4 opakowania
pier z kurczaka, 1 podwójna
por, 2 szt
Papryka czerwona, 1 szt
czosnek, 5 zšbków
majonez kielecki, 1 słoiczek mały
jogurt naturalny, 1 kubek mały
przyprawa do gyrosa, 1 opakowanie
olej, 3 łyżki
maga
5-6 os.	
30 min	
rednie	
przystępne
Przygotowanie

 Pier pokroić w drobnš kostkę, usmażyć na oleju dodajšc przyprawę do gyrosa /tak z pół opakowania/, wystudzić.
 Makaron z zupek pokruczyć, dodać przyprawy ze rodka /bez oleju/ i zalać wodš /tak żeby makaron wcišgnšł całš wodę, żeby nie zostało/ wystudzić.
 Por pokroić w kršżki, paprykę w kostkę połšczyć. Czosnek przecisnšć przez praskę, do tego dodać jogurt i majonez doprawić magš. wymięszać.
 Wystudzone mięso i makaron dodać do warzyw i wymieszać. Przed podaniem wymieszać z przygotowanym sosem. SMACZNEGO!
Zgłoś jeśli naruszono regulamin