Składniki zupki chińskie /ja daję z Vifona 2 ostre i 2 łagodne/, 4 opakowania pier z kurczaka, 1 podwójna por, 2 szt Papryka czerwona, 1 szt czosnek, 5 zšbków majonez kielecki, 1 słoiczek mały jogurt naturalny, 1 kubek mały przyprawa do gyrosa, 1 opakowanie olej, 3 łyżki maga 5-6 os. 30 min rednie przystępne Przygotowanie Pier pokroić w drobnš kostkę, usmażyć na oleju dodajšc przyprawę do gyrosa /tak z pół opakowania/, wystudzić. Makaron z zupek pokruczyć, dodać przyprawy ze rodka /bez oleju/ i zalać wodš /tak żeby makaron wcišgnšł całš wodę, żeby nie zostało/ wystudzić. Por pokroić w kršżki, paprykę w kostkę połšczyć. Czosnek przecisnšć przez praskę, do tego dodać jogurt i majonez doprawić magš. wymięszać. Wystudzone mięso i makaron dodać do warzyw i wymieszać. Przed podaniem wymieszać z przygotowanym sosem. SMACZNEGO!
atuna01