tarta czekoladowa.txt

(0 KB) Pobierz
TARTA CZEKOLADOWA

SKŁADNIKI:
Na kruche ciasto:
2 szklanki mški
1/2 szklanki cukru pudru
200 g miękkiego masła
2 żółtka
Na czekoladowš masę:
350 g mleka zagęszczonego słodzonego
3 łyżki mški
1 laska wanilii
2 jajka
2 czubate łyżki kakao 


PRZYGOTOWANIE: 

Mškę przesiać, dodać posiekane masło, cukier i żółtka. Zagniatać aż do uzyskania gładkiego ciasta. Rozwałkować i wyłożyć na formę. Schłodzić przez ok. 1 godzinkę.

Mleko przelać do miski, dodać mškę, jajka, ziarna z laski wanilii i kakao. Zmiksować dokładnie. Wylać na schłodzone ciasto. 

Piec w piekarniku nagrzanym do ok. 160-170 stopni przez ok. 30-40 min.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin