marynaty do ryb z grilla.txt

(0 KB) Pobierz
POLECANE MARYNATY:
- Do łososia (czerwone ryby)
Składniki: 1 szklanki miodu, 3 łyżeczki sosu sojowego, łyżeczka przyprawy do ryb, drobno posiekane dwa zšbki czosnku.
Składniki marynaty mieszamy dokładnie i zalewamy niš łososia (około 450 gram). Marynujemy 15 minut, następnie grillujemy 6-8 minut.
- Do każdej białej ryby
Składniki: 1 szklanki soku pomarańczowego, 1 szklanki sosu sojowego, 1 szklanki oleju sezamowego, łyżeczka mielonego czosnku oraz tyle samo cukru, pół łyżeczki mielonego imbiru.
Składniki marynaty mieszamy i zalewamy tilapię (około 1,5kg). Wkładamy do lodówki na 15-30 minut. Następnie grillujemy około 12 minut, aż ryba będzie gotowa.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin