Pasztet razowy.doc

(22 KB) Pobierz

Pasztet razowy

Pół chleba razowego, 25 dag pieczarek, 3 cebule, 3 ząbki czosnku, 4-6 łyżek oliwy, 2 łyżki mąki kukurydzianej lub gryczanej,  po łyżeczce tymianku, rozmarynu i bazylii, sól, pieprz

Chleb pokroić i namoczyć w wodzie. Umyte pieczarki pokroić i poddusić na dwóch łyżkach oliwy. Cebule pokroić, udusić na złoto na dwóch łyżkach tłuszczu i razem z pozostałymi produktami zemleć w maszynce do mięsa. Przyprawić masę do smaku, (jeśli jest zbyt sucha, dodać 1-2 łyżki oliwy). Dokładnie wymieszać i włożyć do wysmarowanej oliwą foremki. Piec w piekarniku 40-50 minut.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin