jadlospis II.txt

(6 KB) Pobierz
Dzien 1
Sniadanie: sok z marchwi; surówka: pomidor, ogórek kiszony, seler naciowy; surówka z bialej kapusty z jablkiem;
 gotowany burak; herbata mietowa; sok jablkowy.
Obiad: zupa ogórkowa; duszona papryka nadziewana jarzynami; surówka z czerwonej kapusty z grapefruitem; 
gotowany kalafior, kompot z jablek (z gozdzikami, bez cukru).
Kolacja: mus jablkowy na cieplo; surówka z marchwi z jablkiem; gotowana biala kapusta; sok pomidorowy, herbata z rózy.

Dzien 2
Sniadanie: pomidor z cebula; surówka z bialej rzodkwi, jablka i ogórka kiszonego; surówka ze swiezej kapusty,
 marchwi i pora; sok z marchwi i jablek, herbata;
Obiad: zupa jarzynowa (marchew, seler, por, pietruszka, kapusta biala, cebula, czosnek, bazylia, czaber, só1);
 surówka z selera z jablkiem, z dodatkiem wody, 
soku z cytryny i soli; surówka z kiszonej kapusty z marchwia, jablkiem i porem.
Kolacja: salatka z gotowanych buraków z jablkiem i cebula; jablko pieczone; sok pomidorowy, herbata mietowa.

Dzien 3
Sniadanie: jarzyny na cieplo; surówka z papryki, ogórka kiszonego, pomidora, cebuli; utarte jablko z chrzanem;
 sok z kiszonej kapusty, herbata mietowa.
Obiad: zupa kalafiorowa; leczo jarskie; kapusta kiszona z jablkiem, szczypiorkiem; kompot z dyni z gozdzikami bez cukru.
Kolacja: mus jablkowy; surówka z marchwi z jablkiem; buraczki z chrzanem na cieplo; sok z czerwonej porzeczki, 
herbata z melisy.

Dzien 4
Sniadanie: sok z marchwi; pomidor ze szczypiorkiem; gotowany kalafior; surówka: czerwona kapusta, por, jablko;
 sok z czarnej porzeczki, herbata wieloowocowa.
Obiad: buraczek faszerowany; surówka z bialej kapusty z jablkiem i przyprawami ziolowymi;
 surówka z ogórka kiszonego z cebula; herbata owocowa, sok pomidorowy.
Kolacja: bigos jarski; marchew gotowana z koperkiem; tarte jablka z rzodkwia; sok pomidorowy, herbata wieloowocowa.

Dzien 5
Sniadanie: surówka z bialej kapusty z jablkiem i cytryna; pomidor z ogórkiem kiszonymi, sok z marchwi, herbata mietowa.
Obiad: zupa kapusniak; leczo jarskie; surówka z marchwi i jablka; kompot z jablek z gozdzikami.
Kolacja: 1/2 grapefruita, surówka: papryka czerwona, cebula, jablko, ogórek kiszony; burak gotowany; herbata z melisy.

Dzien 6
Sniadanie: surówka z marchwi; buraczki na goraco z chrzanem; pomidor z ogórkiem kiszonym; herbata mietowa.
Obiad: barszcz ukrainski; surówka: salata pekinska, seler naciowy, jablko, ogórek kiszony, natka, szczypiorek, 
papryka; sok z marchwi; kompot jablkowy.
Kolacja: 1/2 grapefruita; surówka: kapusta swieza, cebula, jablko, sól; leczo jarskie z dynia; herbata owocowa.

Dzien 7
Sniadanie: surówka: jablko z chrzanem; sok wielowarzywny: marchew, seler, rzepa, burak, cytryna; kalafior gotowany;
 pomidor pokrojony z ogórkiem kiszonym; herbata z dzikiej rózy.
Obiad: golabki jarskie; buraczki na goraco; surówka: pory z jablkiem; kompot z jablek.
Kolacja: surówka: ogórek kiszony, gotowany burak, cebula; surówka: swieza kapusta, melon, jablko; sok jablkowy,
 herbata z hibiskusa.
Dzien 8
Sniadanie: kapusta biala gotowana; ogórek kiszony, pomidor z cebula; surówka: papryka, pomidor, jablko, 
ogórek kiszony, natka, salata, seler naciowy z kwaskiem mlekowym; sok z marchwi.
Obiad: barszcz ukrainski; surówka z jablka i porów; surówka z bialej kapusty z arbuzem; sok pomidorowy,
 sok jablkowy, herbata mietowa.
Kolacja: bigos jarski; jablko pieczone; surówka: kiszona kapusta, marchew, szczypiorek, jablko; sok jablkowy, 
herbata owocowa.

Dzien 9
Sniadanie: burak gotowany; pomidor z cebula; surówka: marchew, jablko, chrzan; sok z buraka kiszonego; herbata mietowa.
Obiad: barszcz z kiszonych buraków z czosnkiem; golabki jarskie; ogórek kiszony z cebula; surówka: 
seler korzeniowy, jablko, cytryna, z dodatkiem wody; kompot z jablek.
Kolacja: jablko pieczone; surówka: kapusta kiszona z grapefruitem; surówka: brukiew, jablko, marchew;
 sok jablkowy, sok pomidorowy.

Dzien 10
Sniadanie: marchew gotowana (w calosci), pomidor z cebula; surówka: kapusta kiszona, papryka, szczypiorek,
 natka, jablko; sok z kiszonego buraka; sok z marchwi, herbata mietowa.
Obiad: kapusniak ze swiezej kapusty; kabaczek pokrojony w paski i ugotowany; surówka z marchwi, jablka, 
chrzanu, kielków lucerny, salata z sokiem z cytryny; sok z jablek i buraków.
Kolacja: leczo jarskie; surówka z kapusty bialej z papryka; buraczki na goraco, sok z selera i t.narchwi, herbata owocowa.

Dzien 11
Sniadanie: pomidor z cebula; ogórek kiszony; surówka z rzepy, rzodkiewki, jablka; surówka z czerwonej kapusty z czosnkiem;
 sok z marchwi; sok z surowego buraka z woda i sokiem z cytryny; herbata mietowa.
Obiad: kapusniak ze swiezej kapusty; surówka z czerwonej i zóltej papryki z jablkiem i ogórkiem kiszonym; pomidor z cebula; 
kompot z jablek; 1/2 grapefruita.
Kolacja: mus jablkowy; surówka z marchwi i jablka; surówka z selera, dyni, jablka; sok z marchwi; herbata wieloowocowa.

Dzien 12
Sniadanie: marchew gotowana; surówka z ogórka kiszonego, jablka i cebuli; pomidor z cebula; surówka z kapusty czerwonej,
 pomaranczy, cytryny; sok z pokrzywy i jablek.
Obiad: zupa ogórkowa; biala kapusta gotowana; surówka z rzepy, jablka; kompot jablkowy.
Kolacja: mus jablkowy; surówka z bialej kapusty, grapefruita, cytryny; sok wielowarzywny: marchew, seler, pietruszka, rzepa,
 burak; surówka z selera, dyni i jablka; sok jablkowy; herbata mietowa.

Dzien 13
Sniadanie: burak gotowany; surówka z pomidora, ogórka kiszonego, papryki i cebuli; surówka: biala kapusta, jablko,
 przyprawy ziolowe; sok z marchwi; sok z ogórka kiszonego.
Obiad: barszcz; marchew gotowana; surówka z jablka z chrzanem; surówka: jablko, ogórek kiszony, kapusta pekinska,
 seler naciowy, szczypior, natka, pomidor; herbata z rózy.
Kolacja: bigos jarski; surówka z marchwi; surówka z pora z jablkiem; sok z marchwi; herbata mietowa.

Dzien 14
Sniadanie: kapusta biala na goraco; pomidor z cebula, ogórek kiszony; surówka: marchew, seler, jablko i sok z cytryny; 
1/2 grapefruita, sok z marchwi.
Obiad: barszcz z kiszonych buraków z czosnkiem; golabki jarskie; surówka: pomidor, papryka, ogórek kiszony, jablko; 
kompot jablkowy.
Kolacja: mus jablkowy; pory gotowane; surówka: kapusta kiszona, marchew, szczypiorek; sok pomidorowy; 
herbata z rózy.
Uwaga: do surówek mozna dodawac zmielony kminek i majeranek, a takze przyprawy ziolowe, co ulatwia trawienie i 
zapobiega wzdeciom.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin